onsdag 18 juli 2018

Knuthenborgs Safaripark

Vi har haft en riktigt härlig dag i safariparken, perfekt väder för en dag bland djur och andra roligheter. Vi träffades strax efter 8 hemma hos mina föräldrar. Mamma och pappa fick åka i vår bil. Efter knappt två timmar var vi framme.

Första stoppet blev hos åsnorna som var precis efter entrén. Söta åsnor men vips fick jag mig ett bett i låret....





Vi körde längre in i parken och planen var att besöka aporna men där var massor med folk så vi tog en fika innan vi körde vidare. Under tiden vi körde såg vi en massa vilda djur.



Vi skålade för mamma då besöket här var hennes födelsedagspresent.


Vid nästa stopp blev det karusellåkning och lek på lekplats. Vi åkte berg- och dalbana och flumerider. Vi blev rejält blöta i flumeridern men eftersom det var soligt och varmt torkade vi snabbt. Lite churros innan vi körde vidare till tigrarna.










Churros med mjukglass

Inne hos tigrarna var där en tiger som underhöll oss medan den lekte i vattnet annars var de andra slöa då de precis fått mat. 



Efter tigrarna körde vi tillbaka till aporna och Lemurerna. Vi köade en kort stund för att åka med traktortåget inne hos aporna. Barnen fick mat som de kastade ut för att locka aporna till tåget. Efter tågrundan gick vi in till lemurerna som var på lekhumör.








Inne hos vargarna hände det inte så mycket. De hade precis fått mat så de höll på att äta när vi var där inne. Selma hade längtat efter killingarna hela dagen så hon blev så glad när vi kom dit. 





Vi avslutade dagen med ett besök i den nya Dinosaurieparken. Så otroligt välgjord med många häftiga detaljer. 









Lukas letar fossiler...

Så även Selma...


...och Noah

Trötta men väldigt nöjda med dagen lämnade vi parken vid halv sex. Då parken har mycket att se och uppleva kan man lätt vara här två dagar. Här finns flera ställen där man kan fika på medhavd mat men här finns också ställen som säljer mat. Missa inte denna härliga Safaripark där djuren har stora ytor att röra sig på. 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar