Follow by Email

måndag 1 januari 2018

Nyårsafton

Årets sista kväll firade vi tillsammans med fina vänner. Bengt, Cina, Patrik, Colin, Aron, Maria, Fredrik, Hubert och Telma kom hem till oss.
Efter välkomstdrink och tilltugg dukade vi fram förrätt till barnen. Selma och jag hade dukat till barnen i storarummet och pyntat med tutor och fotomasker.
Till förrätt fick de ost- och skinkmackor dekorerade med vindruvor och jordgubbar.


När barnen ätit klart gick de upp och lekte medan vi åt vår förrätt. Vi bjöd på surdegsmacka med avokadokräm toppad med kallrökt lax, räkröra på pakchoi-blad, löjrom och smetana med tryffelchips.
Förrätt 


Barnen hade önskat kycklingklubbor med pommes till huvudrätt. Medan barnen åt förberedde Joel och jag huvudrätten till oss vuxna. Barnen fortsatte att leka efter maten och vi vuxna kunde sitta i lugn och ro medan vi åt.
Joel hade stekt ankbröst och till det serverade vi potatisgratäng, apelsinsås, Savoykål och ugnsrostade tomater.


Cina, min fina vän ♡

Huvudrätt 


Efter maten drog Bengt igång en frågesport på temat 2017. Vi delade upp oss i lag, tjejerna mot killarna, killarna tog en knapp seger...  Vi hade lite dåligt koll på vem som pryder de nya sedlarna...

Till dessert gjorde Joel glass a four med hemmagjord kardemummaglass och svartvinbärssorbet, så gott.
Efter efterrätten var det dax att klä sig och gå ut för att skåla in det nya året.
Det är så härligt att får fira nyår med fina vänner och nu hoppas jag att 2018 blir ett riktigt bra år.

Tomtebloss och några raketer roade barnen.Kvällen avslutades med ostbricka, mer vin och många skratt. Barnen tittade på film och höll sig vakna sent.
Tack fina vänner för att ni var här och förgyllde denna nyårsafton ♡

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar