torsdag 28 september 2017

Halloumi-tikka masala

Till kvällens middag testade vi en ny maträtt, en Halloumi-tikka Masala. För att locka Selma och Noah till att smaka kallade vi det för vegetariskkyckling... Det funkade, båda åt med god aptit! Lukas, som tycker om Halloumi, hjälpte mig med maten.

Vi började med att bryna lök och vitlök, hällde på krossade cocktailtomater och kryddade med en massa goda kryddor, spiskummin, kardemumma, ingefära, anchochili, gurkmeja och kofta masala.


Lät allt koka ca 10 min, hällde på grädde och kryddade lite till. Smakade av och tillsatte kokossocker för att dämpa syran från tomaterna lite.
Skar två halloumiostar i kuber och stekte upp dem. La i dem i såsen och lät allt puttra på låg värme. Serverades med ris, cashewnötter, russin, pimentos och paprika.

En god vegogryta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar