lördag 8 augusti 2015

Dagen efter...

Kräftor är bland det godaste jag vet, att spara skalen och koka en riktigt god fond är ett måste. Enkelt och grunden till världens godaste soppa eller sås. Jag fräser skalen i rapsolja, tillsätter morot, charlottenlök, 1/4 citron, en halv vitlök, en skvätt whisky, lite vitt vin, tomatpurén och lite socker. Rör ihop allt och slår på 1 1/2 liter vatten. Låter det puttra i 15 minuter. Sedan Får man sila ett par gånger tills man är nöjd. Kokar fonden med mer vitt vin, lite pressad citron, några vitpepparkorn, cayennepeppar och lite socker. Låt koka ytterligare 15 minuter, sila och världens godaste fond är klar.
Om jag ska göra soppa tillsätter jag en liten burk kräftstjärtar,  lite grädde och kryddar efter smak, Mums!!!

Skalen puttrar.

Nu kokar fonden ner för att få mer koncentrerad smak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar