tisdag 5 mars 2019

Semmelkladdkaka

Fettisdagen idag och nu finns det ju semlor i en massa olika former. Vill man bjuda många på semlor är semmelkladdkakan ett perfekt alternativ. Här kommer receptet på min variant:


Det här behövs:


150 gram smör

125 gram mandelmassa

1/2 msk kardemumma

2 dl strösocker

3 ägg

2 1/2 dl vetemjöl

1/2 tsk vaniljpulver

Lite salt


Topping:

Vispgrädde (efter tycke)

Hackad och rostad mandel (rostade mina med lite kokossocker)




Gör så här:

Ställ ugnen på 175 grader. Smörj och bröa formen.

Smält smöret och riv mandelmassan i en skål, rör ner både smör och kardemumma med mandelmassan. Vänd sedan ner resten av ingredienserna i skålen och rör tills allt har blandat sig. Häll över smeten i formen och ställ in i mitten av ugnen i cirka 17 minuter. Låt svalna innan toppingen läggs på.

Rosta mandeln i en torr stekpanna så att den får nötig färg, tillsätt ev socker. Låt svalna under tiden du vispa grädden och bred över kakan, toppa med mandel.

Semmelkladdkaka från mitt kalas för några veckor sedan.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar