Det här behövs:
150 gram smör
125 gram mandelmassa
1/2 msk kardemumma
2 dl strösocker
3 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk vaniljpulver
Lite salt
Topping:
Vispgrädde (efter tycke)
Hackad och rostad mandel (rostade mina med lite kokossocker)
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smörj och bröa formen.
Smält smöret och riv mandelmassan i en skål, rör ner både smör och kardemumma med mandelmassan. Vänd sedan ner resten av ingredienserna i skålen och rör tills allt har blandat sig. Häll över smeten i formen och ställ in i mitten av ugnen i cirka 17 minuter. Låt svalna innan toppingen läggs på.
Rosta mandeln i en torr stekpanna så att den får nötig färg, tillsätt ev socker. Låt svalna under tiden du vispa grädden och bred över kakan, toppa med mandel.
Semmelkladdkaka från mitt kalas för några veckor sedan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar