torsdag 28 februari 2019

Linssoppa

Varje vecka under hösten och vintern äter vi soppa. Lätt att laga, lätt att variera, oftast är den vegetarisk och billig att tillaga.
Denna veckan gjorde jag en linssoppa med morötter och rödlök. Toppade soppan med halloumi och solrosfrön.

Recept:
4 stora morötter
3 små rödlökar
(Skala, skär i små bitar och fräs dem sedan i olja)
1 pak linser
1 1/2 liter vatten
2 msk grönsaksfond
(Kokas i 10-15 minuter, mixa sedan med stavmixer)
Häll i en skvätt grädde, häll i mycket paprikapulver och gurkmeja för att få fin färg. Smaksätt sedan med vitlök, rödlöksfond, lite citronsaft och anchochili.
Stek halloumi och servera till.

Linssoppa med halloumi, solrosfrön och persilja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar