Nu har jag bakat denna kakan tre gånger och den är fortfarande lika god. Både Joel och jag har bjudit på den på jobb och den föll även våra kollegor i smak.
Det finns lite olika recept på nätet, jag hittade ett som jag utgick ifrån men gjorde om lite för att, enligt mig, bli perfekt!
Det här behövs:
150 gram smör
125 gram mandelmassa
1/2 msk kardemumma
2 dl strösocker
3 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk vaniljpulver
Lite salt
Topping:
Vispgrädde (efter tycke)
Hackad och rostad mandel (rostade mina med lite kokossocker)
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smörj & bröa formen.
Smält smöret & riv mandelmassan i en skål, rör ner både smör & kardemumma med mandelmassan. Vänd sedan ner resten av ingredienserna i skålen och rör tills allt har blandat sig. Häll över smeten i formen och ställ in i mitten av ugnen i cirka 17 minuter. Låt svalna innan toppingen läggs på.
Rosta mandeln i en torr stekpanna så att den får nötig färg, tillsätt ev socker. Låt svalna under tiden du vispa grädden och bred över kakan, toppa med mandel.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar