Selma och jag bakade ett jättegott bröd till dagens lunch. Delar med mig av receptet här:
3 dl fullkornsdinkel
3 dl grahamsmjöl
1/2 dl hela linfrön
1/2 dl vetekross
1/2 dl solrosfrön
2 dl blandade nötter. (Vi använde cashew, mandel och valnötter) Grovt hackade.
1 dl torkad frukt (Vi använde tranbär, sultanrussin och plommon)
1 msk rapsolja
1 msk honung
2 tsk bikarbonat
Lite salt
6 dl naturell yoghurt
3 dl fullkornsdinkel
3 dl grahamsmjöl
1/2 dl hela linfrön
1/2 dl vetekross
1/2 dl solrosfrön
2 dl blandade nötter. (Vi använde cashew, mandel och valnötter) Grovt hackade.
1 dl torkad frukt (Vi använde tranbär, sultanrussin och plommon)
1 msk rapsolja
1 msk honung
2 tsk bikarbonat
Lite salt
6 dl naturell yoghurt
Rör ihop allt häll ner i en smörd form som strös med krossade linfrön. Grädda i 175 grader i 50 min. Låt brödet vila utan formen i minst 15 minuter innan det skärs upp.
Jättegott med smör och ost på.
Jättegott med smör och ost på.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar