söndag 24 juli 2011

Baka baka liten kaka....

När nu vädret är så trist kan man passa på att baka lite. Testade ett recpt på GI-bullar (glutenfria) som jag hittade på nätet. Jag tyckte att de var väldigt goda och mycket enkla att baka. Till 9 småbullar (i muffinsformar) behöver man:
2 tsk bakpulver
lite salt
250 g kesella 10%
1 ägg
50g smör
1/2 - 1 dl mjölk 3%
--------------------------------
Smält smöret.
Blanda alla torra ingredienser.
Blanda i Kesellan i de torra ingredienserna och sedan ägget. Häll sedan på smöret och mjölken. Låt degen vila i 15 minuter och knåda sedan ihop degen och forma till bullar. Grädda bullarna i ugnen i 15-20 minuter i 200 grader.
Mycket gott!!
När man ändå är i köket och bakar kan man svänga ihop denna chokladkakan som är så lovely...
100 g smör
300 g mörkt choklad (jag använder lindt 70%)
4 ägg
1/2 dl fruktsocker
1 krm salt
1/2 dl pinjenötter
---------------------------------
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Hacka chokladen och rör ner dem i smöret. Rör till allt choklad smält. Vispa ihop äggulorna, socker och salt och rör sedan ner detta i den smälta chokladen. Vispa äggvitorna till skum och vänd ner dem i smeten. Häll smeten i smord form. Rosta pinjenötterna i en torr, het stekpanna och strö sedan dem över kakan. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Servera med grädde smaksatt med rivet limeskal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar