Till middag, (som bara jag och Lukas åt av eftersom Noah hade somnat och Joel inte äter) gjorde vi fisk och potatismos. Fisken blev så god att jag nu delar med mig hur vi gjorde:
Ta en ugnsfast form, häll i olivolja. Sätt ugnen på 200 grader.
Strimla vitkål, purjolök och fänkål och lägg i botten av formen. Lägg på kuber av torsk eller hoki (som är tinade). Häll på peppar, lite hummerfond, vitt vin, lite smör och en skvätt grädde. In i ugnen i ca 20-30min.
Till detta hade vi hemmalagad mos. Lukas har i dag lärt sig att dela potatis med en Globalkniv. Efter att ha testat en del olika knivar kom han fram till att denna kniv var bäst, -det gäller bara att ha koll på tummen, så säger Per Moberg sa Lukas. Helt rätt. Där efter skalade han morrötter och även detta gick galant.
Imorgon ska jag jobba och barnen ska på dagis. Eftersom Joel inte jobbar får jag först köra Noah till Vellinge, därefter Lukas till sitt dagis på Slottstaden för att sedan köra tillbaka till mitt jobb på Nydala, vilket kommer att ta ca 1 1/2 timme... Som tur är ställer barnens farmor upp och hämtar på em.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar