Follow by Email

söndag 1 april 2018

Påskafton

I år firade vi påskafton hemma hos oss tillsammans med min bror med familj, mamma och pappa, mormor Anna-Greta samt Ulla och Lasse. Gästerna kom vid 15-tiden och då bjöd vi barnen på korv med bröd och vi vuxna åt löjromspizza, potatis med branteviksill och liten toast med avokadokräm och lax.


Påskdukning


Lukas dukade till barnen

FörrättEfter maten fick barnen svara på åtta olika frågor, varje rätt svar gav en bokstav. De klarade sex av frågorna men lyckades ändå klura ut ordet. Ute i dynboxen låg ett stort påskägg som de sedan delade på.

Noah hittade ägget


Uppdelning av innehållet 

Mormor kom med påskpresenterBarnen fick även leta påskägg från mina föräldrar. Godis och kortärmade tröjor till kommande semester låg i äggen.

När äggen var öppnade, tröjorna provade och godiset smakat drog vi igång äggpickartävling. Ett tävlingsheat där barnen möttes och ett där vi vuxna möttes. I finalen stod det mellan min mamma och Noah, mamma vann!

Äggen, redo för tävling

Vilma mot Selma

Lasse mot Anna-Greta 

Pappa mot mamma 


Final!


Till middag åt vi lammstek med potatisgratäng. Joel är grym på att få till köttet så det var riktigt gott.
Medan vi röjde köket tittade de övriga på Hopp, påskens gulligaste film.
   Till fikan bjöd vi på morotskaka och tryffeltårta. Barnen fick påskägg av Ulla och Lasse och påskpresent av mormor Anna-Greta. Tack till er alla för att ni kom och firade påsk, för blommor, Cava och alla påskpresenter ♡

Lammstek 

Fika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar