söndag 5 november 2017

Kalkonmiddag

De senaste åren har vi firat farsdag med kalkonmiddag men i år tog vi det en vecka tidigare. Jag hade köpt hem en kalkon på 5.5kg och när klockan närmade sig 15 stoppade jag in den i ugnen. Jag fyllde den med vitkål, apelsiner, äpple och katrinplommon. Under skinnet petade jag in apelsinsmör för att få det riktigt krispigt.


Ner med kalkonen i en stekpåse för att få den saftig och god. 


Mamma och mormor kom och hjälpte till med alla tillbehör medan Joel, Lukas, Noah och pappa tittade på MFF.
När fotbollsfantasterna kom hem från matchen var det dax att äta.



Kalkon, sås, äpplemos, brysselkål, morötter, pressgurka, potatis och rödkål.


Till efterrätt blev det en klassisk äpplepaj med vaniljsås.
Äpplepaj med vaniljsås


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar