Follow by Email

torsdag 12 oktober 2017

Vegetarisk lasagne

Idag blev det vegotorsdag här hemma. Jag har varit på föreläsning i Lund hela dagen och då var det skönt med en middag som går fort att tillaga och är både god och nyttig. Lukas tyckte inte att det var så gott men övriga familjen gillade den.

Ingredienser

Smaksättare

Jag började med att göra en tomatsås. Bäst är att använda en mixer så ser inte barnen löken och linserna. Smaksatte med rött vin och grönsaksfond.
Sedan rev jag morötter och halloumi grovt, detta stektes sedan gyllenbrunt. På med tomatsåsen, vitlök, kryddor och låt sedan allt puttra i minst 10 minuter.
Idag fuskade jag och blandade bara ihop creme fraiche, riven ost och vitpeppar istället för att göra en bechamelsås. Det funkade men det blir godare med bechamelsåsen. 

Morötter och halloumi 

Ostsås

När man använder färska lasagneplattor tar den bara 20 minuter i ugnen. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar