Follow by Email

torsdag 23 juni 2016

Ponnymys

Idag var det Ponnymys på Kummingården. Selma har längtat hela veckan och var superpeppad när vi kom dit. De var 6 flickor som skulle vara med och rida. Först en gemensam samling där Sara (ridläraren) gick igenom viktiga saker att tänka på. Därefter fick vi gå till hagen och hämta in hästarna. Selma fick Putte, som snällt följde med henne tillbaka till ridhuset.

Mot hagen och Putte!!Först skulle hästarna borstas och få hovarna kratsade. Därefter var det dax att sadla och tränsla hästarna.

Kollar så att sadel och stigbyglar sitter rätt.


Innan lektionen började fick barnen välja om föräldrarna skulle vara med eller titta på.  Selma tyckte att jag kunde sitta på läktaren...
Under lektionen fick de rida slalom, styra hästarna mellan bommar, trava och göra volter med hästen (snurra runt hästen kring ett föremål på marken). Selma var salig när lektionen var slut och nu längtar hon tills nästa vecka då hon har tre besök på Kummingården inbokat. Körning med häst och vagn på onsdag, Ponnymys på fredag och skogsridning tillsammans med Ellie på lördag.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar