Follow by Email

onsdag 23 mars 2016

Universeum

Det blev många timmar på Universeum igår, så mycket spännande och roligt. Vi började med att följa vattnetsväg och alla möjliga fiskar. Vidare kom vi till dödliga djur, hajar, ormar, grodor och spindlar. Jag skyndade mig förbi spindlarna...
Uppe på taket hade det öppnats en ny avdelning med temat Mamutar, jättehäftigt.
Vi lämnade istiden och tog oss vidare genom en smal stig i regnskogen (större delen av regnskogen var stängd då den renoveras) ut i rymden. Roligast  (enligt Selma och Noah) var astronauterna toalett som gjorde pruttljud när man satte sig på den. 


Efter rymdäventyret åt vi lunch på Robotrestaurangen, köttbullar och potatismos.  Mättaoch belåtna gick vi vidare till avdelningen hälsa. Många olika övningar och fakta om kroppen, muskler, mat och socker. 

Starka armar krävdes det här.


Inne i en mun med taskig andedräkt...

Selma testade ridsimulation och då gick det undan i både trav och galopp! 

Vidare kom vi till teknis där det fanns olika experiment,  minnesträning, klossbygge och pyssel. Selma gjorde en krokodil.


Noah gjorde jättestora såpbubblor. 

Innan vi lämnade Universeum blev det lek nere på jobbis som var ett lekland där barnen kunde testa på olika yrken. Lukas och Noah fastnade vid filmkameran och spelade in en massa kortfilmer. 
Kan verkligen rekommendera ett besök på Universeum, där fanns så mycket att göra. En familjebiljett kostar 575:- och då roade vi oss där i många timmar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar