torsdag 1 januari 2015

Nyårsafton

Vilken härlig kväll det blev tillsammans med fina vänner. Barnen hade dukat till sig i storarummet, Lukas hade bestämt menyn och tillsammans piffade de bordet precis som de ville ha det. Lukas bjöd på: Nachos med smält ost och dippa till förrätt, kött och potatiskrocketter med bearnaisesås och till efterrätt blev det glassbuffe med Joels hembakta maränger. Barnen lekte jättebra hela kvällen, inga bråk och inget gnäll. Vi vuxna kunde äta i lugn och ro utan att springa en massa rundor. Vi åt: räksoppa med smördegsskruv, ceviche på pilgrimsmusslor samt skaldjursröra serverad på ett Pak choi blad till förrätt. Till varmrätt åt vi oxfilé och ankbröst med potatis/palsternacksstomp med västerbottenost, skysås, krustad med svampstuvning, grillad sparris och tomater. Till dessert blev det Joels kardemummaglass, mandelkaka, hallonsås och chokladpraliner.
Innan tolvslaget hann vi med lite prinsessdans till Let it go samt frågesport som Bengt och Sofie ordnat, skitkul fastän att jag och Maria förlorade.
 
Vår lilla Elsa...


Barnbordet.
 
När klockan närmade sig 12 klädde vi på oss och gick ut i trädgården. Vi såg alla raketerna som smälldes i Tygelsjö. Här hemma tände barnen lysstavar, tomtebloss och facklor. Vi skålade in tolvslaget och gick sedan runt huset och tittade på raketerna som sköts i Vellinge. Grannarna kom också ut så vi skålade med dem innan vi gick in i värmen. Ostbricka och soffhäng för oss vuxna. Tjejerna somnade medan killarna roade sig med diverse spel på ovanvåningen.
Tack fina vänner för en mysig kväll och gott nytt år till alla. Hoppas att 2015 blir ett magiskt år med många roliga upplevelser, utmaningar och såklart massor med tid tillsammans med familj, släkt och vänner.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar